Update:

Neeltje en het project van World Servants naar Nepal!

De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het organiseren van sponsoracties beperkingen met zich meebrengt. De coronamaatregelen zorgen ervoor dat het organiseren van bijvoorbeeld een winterbuffet ondenkbaar is.

 

Toch hoor ik ook hoopvolle berichten uit Laminaya, het dorpje waar we in 2019 drie klaslokalen hebben gebouwd. School- en dorpsadviseur Abu Bangurah vertelt in een filmpje aan World Servants dat de school inmiddels is gegroeid van 90 leerlingen naar 300 leerlingen. Dit is een grote en hoopvolle verandering voor het dorp Laminaya. Daarnaast kijken ze dankbaar terug op een perfecte samenwerking met de groep van World Servants. Schoolhoofd Foday Bangurah vertelt trots dat sinds de nieuwe school de cijfers op het nationaal examen zijn gestegen. Afgelopen jaar slaagde bijna iedereen, die leerlingen kunnen nu doorleren. (Wilt u het filmpje zelf zien? Vraag mij gerust door een mail te sturen naar neeltjeworldservants@hotmail.com).

 

Hier in ons dorp zie ik ook positieve initiatieven. Juist nu we met

elkaar voorzichtiger moeten zijn, wordt er geprobeerd op andere manieren naar elkaar om te kijken. Bijvoorbeeld door het sturen van een berichtje, een kaartje, of te bellen om te laten weten dat we aan elkaar denken. Zo ontstaan er ook spontane acties voor World Servants. Zoals de hamburgeractie van slagerij Drost waarover ik in de vorige kerkbrief heb geschreven en Wiepie Dijkstra die kerststukjes wil maken voor Nepal. Ik ben onder de indruk en dankbaar als ik zie dat mensen met mij meedenken in de mogelijkheden die er wel zijn!

 

Wiepie Dijkstra maakt kerststukjes voor Nepal!

Afgelopen week kwam mijn moeder Wiepie Dijkstra tegen in de Plus. Wiepie vertelde dat ze mij wilde helpen met het project in Nepal door het maken van mooie kerstkransen, guirlandes en kerststukken. Ik heb haar toen ik dit hoorde meteen gebeld en bedankt. Ik vind het erg leuk dat mensen als Wiepie meedenken en op eigen initiatief een actie als deze opzetten voor World Servants! Wiepie gaf aan dat het nu lastig is om workshops te geven en daardoor op dit idee is gekomen. Van elk stukje wat ze verkoopt gaat een bedrag naar het project in Nepal. Ik heb meteen een kerststukje besteld.

 

Bij deze wil ik haar actie dan ook van harte bij u aanbevelen.

Wilt u ook een mooi kerststukje in huis?

Bel dan gerust en maak een afspraak. Het is geheel naar wens samen te stellen. U kunt het na bestelling op afspraak komen ophalen bij Wiepie thuis.

Bedankt alvast voor uw bestelling!

Wiepie Dijkstra

 

Slagerij Drost helpt mee met de verkoop van Neeltje’s wereldburgers. De opbrengst van elke vierde hamburger gaat volledig naar het bouwproject in Nepal. Ga naar Slagerij Drost te Feanwâlden of kijk op https://drost.uw-slager.nl/c/world-servants/p/neeltjes-wereldburgers  en help mee!

Bedankt voor uw steun & veel zegen!

 

Groeten van een dankbare World Servants!

Neeltje Hietkamp.

 

 

 

 

© 2014 Kerkplein Veenwouden

En laat u ook zelf als levende stenen gebruiken